Ecologie

Een duurzame samenwerking tussen Go Forest en Glowi Facilities

Glowi Facilities vertakt zich naar Peru en Madagaskar. Figuurlijk dan toch, want samen met Go Forest planten we er een gloednieuw bos.

22 apr. 2022

Share via Mail
Glowi facilities x Go Forest 2

Wat is Go Forest?

Go Forest is een jong en ambitieus bedrijf met de missie om meer bomen te planten en de planeet zo terug een stukje groener te maken. Via natuurbehoud, herstel en herbebossing gaan ze de strijd tegen klimaatverandering aan!

Waarom dit partnership?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vinden we bij Glowi Facilities enorm belangrijk. Met onze samenwerking met Go Forest willen we als bedrijf dan ook ons steentje bij dragen aan een groenere planeet en lokale werkgelegenheid.

Naast dit groene project werken we ook dichter bij huis aan andere projecten, zoals de vergroening van het wagenpark, het werken met ecologische schoonmaakproducten, advies voor klanten over recycleren, waterverbruik reduceren en dergelijke. Zo kunnen we bij Glowi Facilities een duurzame partner zijn voor onze klanten en voor de planeet!

Wat houdt deze samenwerking in?

Met het aanplanten van deze bomen kunnen we een aantal Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, beter bekend als de Sustainable Development Goals (SDG), afvinken. Die SDG werden in 2015 door de Verenigde Naties vastgelegd als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Er zijn in totaal 17 doelstellingen die je hieronder kan terugvinden.

SDG

Door het aanplanten van deze bomen tikken we zelfs 11 van de 17 doelstellingen af, met name: 1, 2, 5, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15 en 17.

Vele bomen zorgen voor een bos, net zoals veel kleine stapjes samen leiden tot een grote verandering. Kies daarom samen met Glowi Facilities voor duurzaamheid!